14 maart 2012, Distrifood.nl

AH: tot nu toe meer prijsverhogingen

ZAANDAM – Albert Heijn heeft vooralsnog dit jaar voor meer geld prijzen verhoogd dan verlaagd. In totaal gaat het om 305 euro aan prijsverhogingen, tegen 261 euro aan prijsverlagingen.

Dat blijkt uit cijfers van de dienst Inprijsverhoogd.nl waarover dagblad De Telegraaf schrijft. AH kondigde dinsdag een nieuwe golf van permanente prijsverlagingen aan om consumenten te helpen bij het bezuinigen. Deze week zijn prijsverlagingen volgens Thijs van der Tuin van Inprijsverhoogd inderdaad in de meerderheid, 121 tegen 34, maar ten opzichte van het begin van het jaar is AH nog altijd duurder.

Verbazing
Volgens Van der Tuin is het de derde week van de elf dit jaar dat prijsverlagingen in de meerderheid zijn. Supermarktconsultant Gerard Rutte toont zich in dezelfde krant verbaasd over de actie, omdat deze week ook een Efteling-actie is begonnen en de Garage Sale op het programma staat. Volgens hem is het nog nooit eerder gebeurd dat AH meerdere acties tegelijk doet. Hij noemt het ook opmerkelijk dat 60 procent van de prijsverlagingen in het eigen merk zitten, wat diep snijdt in de resultaten van AH.

Door Joep Meijsen

Bron: http://www.distrifood.nl/web/Nieuws/Formules/Formules-artikel-pagina/142357/AH-tot-nu-toe-meer-prijsverhogingen.htm
Interested?

Try IPV data now

Get in touch