27 april 2012, Levensmiddelenkrant

Prijs van Spa laat soms fors dalende lijn zien

NIEUWVEEN - Spa is de gebeten hond door het plots doorvoeren van prijsverhogingen met een boycot van Superunie als gevolg. De prijsverhoging komt niet uit de lucht vallen, de prijzen van Spa in de supermarkt zijn het afgelopen jaar een aantal keer gedaald.

In Belgiƫ geen boycot, maar wel prijzen die flink hoger liggen dan die in Nederland, zo analyseerde inprijsverhoogd.nl. Bij Albert Heijn daalde de prijs van een 1,5 liter fles Spa Blauw (Reine) van 0,63 euro naar 0,54 euro, terwijl de Belgen maar liefst 0,85 euro neer moeten leggen voor eenzelfde anderhalve literfles.

De prijs van een fles Spa Rood (Barisart) schommelt. Sinds juli 2010 is de prijs gedaald: toen 0,63 euro, nu 0,57 euro.

De grafiek laat de prijzen van Spa Citron zien. Bij AH daalde de prijs het afgelopen jaar maar liefst zes keer: van 1,09 euro naar 1,01 euro. De opvallendste daling komt op naam van Dekamarkt. Een anderhalve liter fles Spa Citron kostte in december vorig jaar slechts 0,79 euro tegenover 1,06 euro bij PLUS, waar de vierbelangrijkste varianten (Reine, Barisart, Citron en Marie Henriƫtte) sinds de prijsverhoging van Spa niet meer in de super liggen.

Door Kim van Dijk

LevensmiddelenKrant week 17 pagina 4
Interested?

Try IPV data now

Get in touch