Nutriscore

Nutri-Score berekenen

De Nutri-Score wordt opgebouwd door pluspunten en minpunten toe te kennen aan voedingswaarden.
Bereken hier de Nutri-Score van een voedingsproduct. Gebruik de waardes op het voedingsetiket uit de kolom "per 100 gr/ml".

Product type

Pluspunten per 100 gr
Eiwit gr
Voedingsvezels gr
Groente %
Fruit %
Noten %
Peulvruchten %
Minpunten per 100 gr
Calorieƫn kj
Suikers gr
Verzadigde vetten gr
Zout gr
nutriscore
nutriscore

Nutri-Score optimaliseren

We beschikken we over alle Nutri-Scores en hebben ervaring met alle berekeningen. IPV Insights kan u helpen met het opstellen en plannen van een strategie om uw producten naar een hogere Nutri-Score te brengen.

IPV Insights adviseert u graag over de te nemen stappen om u voor te bereiden op 2021. Vanuit Frankrijk, Duitsland en Belgiƫ horen wij wekelijks hoe belangrijk de Nutri-Score is bij het opstellen van schapplannen. Schapruimte raakt verloren als uw Nutri-Scores achterblijven bij het gezondere supermarktbeleid.

Nutri-Score in Nederland medio 2021

Staatssecretaris Blokhuis van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) maakte de keuze voor Nutri-Score op 28 november 2019 bekend.

De Nutri-Score is een makkelijke en intuitieve manier om te zien hoe healthy voedingsproducten zijn. De groene A staat voor het artikel met de meest gezonde voedingsstoffen. Een artikelen met een donkeroranje E heeft daar het minste van.

Interessiert?

Probieren Sie unseren Service ruhig einmal aus

Wir kontaktieren Sie gerne